Soms kan ik in herhalingen vervallen……….. Over het feit dat de weersvoorspellingen zo heftig van invloed zijn op een motormeeting en zo. Zo ook dit weekend. De hele week waren de voorspellingen niet veel soeps en viel het weer gedurende de dagen best mee, heb zelfs regelmatig een zonnetje gezien. Zo ook de zaterdag voor de CBBQ2006 toen ik nog even met de auto de toertocht verkende, ik had zowaar spijt dat ik de motor niet had gepakt, zo mooi was het die dag!

Maar natuurlijk, de 7 maanden van tevoren geplande zondag was weer anders…………………

Om 08:30 uur kwam reeds het eerste telefoontje van een bestuurslid dat aankondigde de 4-wieler te pakken ipv. de CB. Ik kon het begrijpen want ik heb zelf ook een hekel aan rijden in de regen. Belgisch clublid Enrico had ik de kans gegund om tot op het laatste moment te besluiten om wel of niet te komen want hij had maar liefst 225 km te rijden EN hij moest maandagochtend om 04:00 uur (!) weer aan het werk, begrijpelijk dat hij die ochtend liet weten de grijze lucht te laten voor wat ze was. Nu was ik aardig aan het ronselen gegaan onder jullie dus er waren maar liefst DERTIG aanmeldingen en aanbetalingen van €.10,- bijgeschreven op de clubrekening. Dat geeft overigens een aardige deuk in ons budget want een complete BBQ kost al gauw €.25,- pp. dus als je €.10,- aanbetaald + €.15,- contributie per jaar kun je zelf uitrekenen dat er aan het eind van het seizoen weinig overblijft wanneer ALLE leden ineens gaan verschijnen op de CBBQ! Maar het bleef beperkt tot ca. 25 leden met wat aanhang / intro’s dus ook dit jaar weer dank aan alle sponsors (= leden wel betalen maar niet verschijnen op de meetings). Ook omdat we doorgaans uit de clubkas trakteren op drank oid. bij alle andere meetings kan de bodem van de clubkas dan wel eens in zicht komen!

Maar we zijn “een vereniging zonder winstbejag” en het is dus prima als we aan het eind van het jaar op nul eindigen, wetende dat de betaalde contributie voor het overgrote deel weer terugvloeit naar de leden zelf.

Genoeg voorzitterspraat, terug naar de CBBQ!

Carmen & Arjen B. uit Anna Paulowna (NH, 140 km) arriveerden al vroeg, wel per auto maar toch welkom als mensen bereid zijn om even te assisteren bij de opstart van zo’n drukke dag, beetje koffie en thee serveren etc. Langzaamaan hoorden we zelfs het herkenbare gebrom van motoren in de straat en arriveerden Andre & Meanda uit hetzelfde dorp in NH en zij WEL op de motor, BRAVO! Er was toch enig schaamrood te zien op de kaken van de dorpsgenoten die per Mazda waren gekomen.

Het druppelde vol met gasten, vaker per auto dan per motor maar het was toch al gauw gezellig, ook omdat er tenten waren voorzien en mijn werkplaats wel wat mensen kan herbergen. De neerslag bleef flink vallen maar een volgend clublid arriveerde gewoon op de CB1300! Ad & Hanny uit Oostburg(!) hadden toch zo’n 180 km gereden om naar de CBBQ te komen. Ze waren weggereden met redelijk weer maar onderweg scheurde de hemel open. Nu hadden zij voor de zondagavond een hotelletje in de regio geboekt dus zij hadden een vooruitzicht op een kort ritje naar “huis” en een warm bad in het hotel. De vrije maandag was dan weer voor de terugrit naar Zeeuws-Vlaanderen.

Prof. Dr. Wheelie Michel D. had speciaal voor deze dag achter een regenband (dus MET profiel) gemonteerd dus ook hij arriveerde in Vlaardingen, wel met de bedoeling om ZONDER profiel weer te vertrekken.

Volgens de planning zouden we tussen 11:00 en 13:00 uur verzamelen en zo rond 12:55 uur vielen Fred & Paola uit Waddinxveen nog binnen op de motor, Ook zij hadden tot op het laatste moment thuis zitten duimen voor opklaringen maar zij hadden gelukkig maar 35 km te rijden. Uiteindelijk stonden er ZES ipv. zo’n 25 motoren (3x CB1000, 1x CB1300, 1x CB750 en 1x CB1, we kunnen er altijd nog een CB???club NL van maken).

Democratisch (ik ben tenslotte VERKOZEN tot voorzitter en vertegenwoordig daarmede ALLE leden!) is besloten dat de geplande toertocht kwam te vervallen, gezellig was het toch wel en de regen bleef maar komen. Rond 14:30 uur arriveerde de cateraar met de BBQ’s en het eten dus dat gaf wat drukte om alles klaar te zetten. BBQ’s met vlees buiten onder de tenten en binnen de salades, het fruit, de sauzen, het brood met kruidenboter en de borden met bestek etc. Maar zo rond 15:00 uur gingen we, volgens planning, starten met de “Oudt Vlaerdingsche kampioenschappen motorblokwerpen”. Het uitgeklede CB(R)1000blok (ca. 30 kg) stond de hele ochtend al te smeken om gesmeten te worden!

Gaandeweg de ochtend waren er toch wel wat nieuwsgierige leden die aan het uitvissen waren hoe dat moest gaan verlopen maar uiteindelijk waren er 6 deelnemers (+1 intro buiten puntentelling) die daadwerkelijk hadden aangekondigd een gooi te willen doen naar de heuse BEKERS voor de 1e, 2e of 3e plaats. Omdat er eigenlijk maar 1 deelnemer in staat was om het blok langer dan een halve seconde met gestrekte armen voor zich uit te houden is het powerliften geschrapt en zijn we direct doorgegaan naar het blokwerpen. Dit tot teleurstelling van Michel D. die het blok omhoog hield als ware het een vloeitje maar toch. Als we het “powerliften” gehandhaafd zouden hebben waren de bekers (plek 1, 2 EN 3) direct naar hem gegaan. Ik had wat tegelwerk weggehaald om een zandbak van 1 x 5 meter te creëren waarin het blok “zachtjes” kon landen. Dit om de schade aan het blok EN de bestrating een beetje te beperken. Verder had ik nog wat regeltjes opgelegd om alles een beetje binnen de perken te houden, het was bv. niet de bedoeling dat het blok bij mijn buren door het raam zou gaan! We besloten gaandeweg het spel per deelnemer 4x te gooien en de afstanden bij elkaar op te tellen. De man die het verst had gereden (Ad uit Oostburg) had ook het record van de grootste werpafstand (4,34 meter!) maar bleef helaas buiten de prijzen want tenslotte telde het totaal van alle 4 de worpen. Ed Put leerde ons de techniek van zodanig (proberen) te gooien dat het motorblok nog enigszins doorrolde na landing in de zandbak en dat scheelde toch al gauw 50 cm. En in dit geval waren het WEER de centimeters die het verschil van man tot man maakten………….. Intro Monika deed ook nog een poging maar bleef buiten de prijzen. Wel zou ze 1e zijn geweest ALS we een damescup hadden gehad. Aspirant clublid Arjen H. (= de nieuwe eigenaar van mijn CB1000 sinds ik een 1300 heb) deed volstrekt onpartijdig de opmetingen en Andre deed de scores notuleren.

Voor mij was het blokwerpen toch wel het hoogtepunt van de dag en we hadden ook nog een heerlijke CBBQ voor de boeg! Marjolein reikte de troostprijs en de bekers uit met de nodige zoenen, de troostprijs ging naar Arjen die het na 2x gooien wel mooi vond en daarmee natuurlijk geen kans maakte tegen degene die 4x gooiden. De 3e plaats was voor Ed Put, de 2e voor jullie voorzitter en ondergetekende en zoals verwacht was de 1e prijs voor Prof. Dr. Wheelie Michel Dorren, BRAVO!

Omdat ik al snel beticht ben van vooraf trainen en handelen met voorkennis heb ik mijn beker en 2eplaats afgestaan aan Ad uit Oostburg omdat hij 1) de verste worp had en 2) het verste gereden had dus die beker was ook verdiend! Voor diegene die deze dag pas na het blokwerpen aankwamen was het een gemiste kans om iets zeer ludieks mee te maken!

Het blok heeft zich kranig gehouden en is nog in prima staat (behoudens dan als krachtbron) dus ik bewaar hem nog even, wellicht hebben jullie suggesties om er volgend jaar weer iets leuks mee te doen, ik sta open voor jullie ideeën!! Ik heb al aangekondigd aan de winnaars dat de bekers wel eens WISSELbekers kunnen worden…….

Na hard werken is het goed eten dus inmiddels vond de BBQ gretig aftrek, de salades slonken snel, intro’s Monika & Dora vertoonden hun kunsten achter de bakplaat en konden de uitgehongerde leden maar net voorblijven met de dubbele BBQ en warmhoudschaal die steeds weer leeg bleek.

Geef de mensen brood en spelen is een bekend gezegde maar ook hier weer waarheid gebleken! Elk karig zonnestraaltje werd met gejuich ontvangen en het was de hele dag gezellig, ook met het slechte weer. Langzaamaan dropen de gasten af en Ad & Hanny gingen zelfs nog even op eigen initiatief een toertochtje naar Hoek van Holland rijden, motorrijders pur sang dus.

Ik had hen nog uitgenodigd om na hun rit nog even een bakkie te komen doen en zodoende zaten we rond 21:00 uur nog met een klein comité in de stromende regen onder een partytent koffie te drinken als afsluiting.

Ik heb genoten deze dag hoewel ik het ook heel druk had met alles, ik hoop dat jullie het net zo naar je zin hebben gehad, Fu%$#k het slechte weer!

Tot ziens, tot CB! Groetjes van Maarten.