Het ontstaan

De club is op 11 juli 1998 tijdens de eerste meeting, bij Floor Verbrugge Motoren, in het leven geroepen door twee Big One-eigenaren. Met de komst van de CB1300 is er een waardige opvolger van de CB1000 met de juiste “Superfour”-gedachte. Vandaar dat ook dit type motor is ingelijfd in deze club. De doelstelling van de CB1000/1300 club Nederland is om met motorrijders met hetzelfde type motor een aantal club-meetings te organiseren en evenementen te bezoeken (zie de kalender). Een andere doelstelling is om Big One ervaringen uit te wisselen, zodat we zo veel mogelijk info vergaren in het belang van iedere CB1000/1300-rijder.


ALGEMEEN: wij zijn typische mooi weerrijders!


Als het regent kun je er min of meer vanuit gaan dat een meeting niet doorgaat.Alle clubleden ontvangen verdere details per e-mail en intro’s met een slechtere smaak in motoren zijn welkom. Mocht iemand een leuke suggestie hebben voor een regio, toertocht of zelf iets willen organiseren, laat het ons weten via info@superfour.nl.
De vooraf vastgestelde data van de club meetings vind je aan de rechterzijde van deze pagina.

Hallo Honda CB1000/1300-liefhebbers van over de gehele wereld!

Welkom op de site van, voor en door leden van de Honda CB1000/1300 Club Nederland en iedereen met een zekere voorliefde voor deze motorfiets. Hierbij wensen wij jullie veel plezier met lezen, bladeren en bekijken en nodigen wij jullie ook direct uit om te laten weten wat jullie ervan vinden, er aan bij willen dragen of graag anders zouden willen zien. Onze club wil proberen om diegene die (bewust) hebben gekozen voor een (zeker in Nederland) zeldzame motorfiets als de “Big One” en zijn opvolger de CB1300 met elkaar in contact te brengen en te houden. Ook als je een X4 rijdt ben je welkom want ook dat is tenslotte op kenteken een CB1300! Overigens zijn alle merken en typen motoren welkom op een meeting dus neem je maatjes met een slechtere smaak gerust een keer mee!

Dit alles voor een hoop gezelligheid, wat contacten voor technische vragen, uitwisselen van info, foto’s en onderdelen en op z’n tijd (10-12 keer per jaar) een meeting met een tourtocht(je), onze jaarlijkse CBBQ en andere activiteiten maar toch voornamelijk voor een hoop lol met onze motoren en elkaar zolang we “wapenbroeders” zijn. Het clubblad “Big News” is bij gebrek aan inbreng vanuit het ledenbestand een zachte dood gestorven dus we zijn sindsdien 100% digitaal met deze site.

Come ride with Maarten