Je raadt het al regen en zelfs onweer op de bewuste ochtend. Meestal hebben we dat gezeik uit de hemel. Maar niet getreurd, we hebben buiten onze geliefde hobby ook nog een auto.

Ed belde, auto maar. Ik stemde toe. Ed, Ted en Nihpa, de vriendin van Ed, ingeladen en richting Rotterdam met de ruitenwissers op stand 1 zo rond 13:00 uur richting Rotterdam. De hele weg regen. In het zuiden knapte het weer op en in een licht zonnetje kwamen we effe na 2en aan in Vlaardingen, waar de CBBQ2006 was georganiseerd door onze voorzitter Maarten en Marjolein. Er stonden toch mooi 3 CB 1000 en een 1300 volgens mij het eerste type daarvan met een machtig groot blok dat is nu wel anders als bij de nieuwe 1300 van mij, en er stonden een Sevenfifty en een CB 1 van 400 cc van de “diehard”-dames die bij  de “diehard” heren hoorden. Zagen er best nog mooi uit zo nat van de regen. En dan heb ik het nu over de  big metal bikes. Het was nu droog en zonnig in de steeg.

Zag het gestripte motorblok al liggen, maar daarover straks meer. De CB1000 van Andre had een aparte kleur Lamborghini-oranje dacht ik, leek wel wat op het oranje van de CB1300 van Ad. Tussenstand 16 personen waarvan 8 dames. Goede BBQ-sfeer ondanks het weer. De eettafels stonden in Maarten zijn big garage. We zetten ze buiten onder de partytents. Vele handen maken licht werk. Kleine spetters uit de hemel en daar bleef het ook bij. 14:30 uur, daar kwam de catering en ook hier vele handen maken licht werk. Want het was nogal wat, zowel eten als tafels en stoelen. Eten was er echt in overvloed ook dit hadden ze GROOTS aangepakt. En dit zeg ik alvast; het eten was perfect, zo ook de accommodatie.

Onze complimenten vast voor Maarten en  Marjolein. Maarten had ook een 1300 black gekocht; effe kijken van dichtbij. Wat opviel waren de mooie velgen met gepolijste randen. Zijn oude CB1000 verkocht aan Arjen, maar hij moet eerst nog even dat roze flappie gaan halen, succes vast!

Sorry, dat ik niet alle namen heb onthouden maar er kwam nu een gezin binnen wat het op 19 personen bracht. Het aantal motoren bleef hetzelfde. Even babbelen met onze Prof. Dr. Wheelie Michel, CB1000 blok vervangen door een CBRblok.

Verzamelen! Onder het genot van een drankje of koffie gaf Maarten uitleg voor het evenement “Oudt Vlaerdingsche kampioenschappen CB1000 motorblokwerpen”. Ik met mijn figuur maak geen kans tussen de big fellows. Het blokliften ging niet door want er was er maar een die het blok met gestrekte armen kon tillen……………

Ed was heldhaftig en schreef zich in. Prof. Dr. Wheelie Michel is toch wel groot en sterk dacht ik. Maar er waren er meer. Het flitste niet van het onweer maar van de camera van Carmen.

Spannende wedstrijd, Ed gooide met zijn full body nog 3,84 m. (nogmaals, wie niet sterk is moet slim zijn), Michel 4,12 m.; had niks anders verwacht. Ad gooide goede doorrollers en zelfs een keer de verste afstand (4,34 m.) maar ze hadden de techniek afgekeken van Ed. Maarten gooide ertussenin zal ik maar zeggen. De 3e worp rolde terug van Ad. Ik vergat bijna de “werpende” dame nog, Monika, helmpje af voor haar om het tegen de heren op te nemen.

Een van de buurtkinderen deed ook een paar pogingen om vast te oefenen voor als hij groot is. Een (wissel?)beker voor de 1e t/m de 3e plaats. De troostprijs was voor Arjen. Een soort TV met bewegende planeten, leuk cadeau, een goede troost. En Monika heeft ook gewonnen, ze was de enige vrouwelijke blokwerpster, al was daar geen aparte beker voor. Maarten als 2e gaf zijn beker aan Ad uit Zeeland omdat hij 1) de grootste afstand tot de CBBQ had gereden en 2) de grootste enkele afstand had geworpen met het blok. Helaas pas na de uitreiking kwamen er nog vier leden aanlopen ook zij waren met de auto; Eric (penningmeester) en Silvia, Oscar en Tiny. Volgens mij bracht dat het aantal op 29 volwassen personen. Een CB1000 arriveerde er nog bij. Wel eentje met wat lichte schade, zonde, hij was op de parkeerplaats achter Maarten zijn huis omgevallen. De tank was er het slechtst aan toe. 15.50 uur, Maarten opende de CBBQ. Wat een vlees en veel salade en dan die sauzen teveel om op te noemen het smaakte uitstekend. Complimenten voor de kokkinnen Monika en Dora. De buiken vol gegeten en na nog wat na babbelen vertrokken de eerste 2 CB’s, de 400 en Sevenfifty van de dames om 18:20 het ruime sop naar huis. Het was gelukkig nog steeds droog. Om 7 uur kwamen Maartens’ buren ook nog even kijken en natuurlijk mee-eten, er was nog genoeg voor het hele gezin. Daarna was het wat opruimen en langzaam gingen we allen richting huis.

Jammer van het weer, ik had al die CB’s graag weer een keer op rij gezien. Marjolein, Maarten, bedankt.

Was zo rond 21:00 uur thuis, pakte een sigaar en ging nog even buiten op mijn bankje in de tuin zitten, stak de niet al te grote sigaar aan en dacht; toch nog een prachtige dag. Lekker geCBBQt en de sfeer was met ruim 30 motorfreaks geweldig, zo ook de opkomst, en niet te vergeten de locatie met de speciaal voor vandaag aangelegde “blokwerpbaan”. Behalve het totaal van de motoren. De toertocht is ook niet doorgegaan. Maar we weten waar dat aan gelegen heeft. Hopelijk hebben we voor de foto in Luxemburg meer geluk. En eigenlijk heet het de CBBQ in goed Hollands.  De Amstel Maltjes smaakte best wel. Iedereen de 1300 van Maarten bewondert? Ik kan je zeggen een Big topper van Honda, zie de test in het blad Motoplus nr. 14. (ook de Yam FZ1 Fazer staat er tegenover). Ook de S ziet er niet verkeerd uit. Nou, ik heb voor het topless model gekozen. Ziet er naakt veeeeeeel beter uit. Beloof de volgend keer het woordje big niet meer zoveel te gebruiken, maar dat heeft natuurlijk ook zo ze oorsprong. Moest aan Bull (mijn 1300) nog wel even uitleg geven waarom ze niet mee mocht. Ze zei. “Een buitje regen, waar zijn de echte diehards gebleven” en ze begon te lachen.  Terwijl ik mijn blokhut afsloot riep ik “ik heb er een vandaag een paar gezien, en daar waren ook vrouwen bij!!!” Ze was kwaad, maar ik heb haar beloofd dat ze zich in Luxemburg weer uit mag leven. En sloot ook de achterdeur.

Big Hug, Coen