Ook dit jaar (idem in 2003) hebben we als bestuur de dragstrip van Drachten ingepland in de agenda. Deels om de leden in het hogere Noorden tegemoet te komen en deels omdat het altijd weer een dag vol spektakel blijkt.

We hebben jullie gevraagd of er animo was voor een weekend, het is tenslotte voor veel mensen een eind rijden maar daar is geen reactie op gekomen bij het bestuur dus we hebben unaniem kunnen besluiten om de trip naar Drachten alleen voor de zondag te laten gelden en er een lekker dagje uit op de strip van te maken. Een toertochtje door de omgeving is altijd leuk maar als je al ruim 250 km moet rijden om in Drachten te geraken heb je al een aardige toertocht achter de kiezen EN voor de boeg want je moet ook weer naar huis.

De harde kern van de club was weer present; het voltallige bestuur met aanhang verzamelde ‘sochtends in Almere bij de penningmeester en na een lekker bakkie thee of koffie zijn we op pad gegaan. Vanaf Almere is het nog een kleine 1,5 uur rijden dus nog een lekker ritje.
Nou moet ik wel zeggen dat het weer dit weekend formidabel mooi was, ik kon me herinneren dat we bij de dragraces van 2003 ook al weg zaten te smelten langs de kwart-mijlbaan.

Na een korte wandeling door de “pits” van de diverse teams hebben we een plekje ingenomen op de tribune onder een heerlijk zonnetje. Een deel van het gezelschap ging zo af en toe een wandelingetje maken om wat versnaperingen of wat te drinken te halen of om toch nog even wat dichter bij de machines te geraken. De waarschuwingen van de organisatie voor gehoorbescherming liegen er niet om maar je hoeft maar 1 keer een machine de kwart mijl te horen afleggen en je begrijpt waarom……

Wederom vlogen de Hayabusa’s-met-achterbruggen-van-een-meter-of-twee-en-een-Antilliaanse-berijder ons om de oren, ik vraag me wel eens af of er nog Busa’s zijn met een normale wielbasis! Vele fraaie HD’s met enorme cilinderinhoud maar ook veel mooie Amerikaanse musclecars al of niet voorzien van modernere techniek onder de motorkap. Ik ben zelf een liefhebber van dit soort auto’s dus mijn camera klikte er vrolijk op los.

Na een heerlijke dag in de zon togen we huiswaarts waarbij we onderweg nog regelmatig voertuigen inhaalden die we op of rond de dragstrip hadden gezien. Allemaal op weg naar huis na weer een weekend met “ zo lang mogelijk sleutelen om zo kort mogelijk te rijden”, vreemde sport is het toch…………………………… Maar wel leuk!!

Ik ben benieuwd of er de volgende keer eens wat meer leden mee willen naar Drachten want als je ook maar een beetje benzine in je aderen hebt MOET je Drachten kunnen waarderen! Maar het is op dit moment nog niet bekend of we Drachten in 2007 in de agenda meenemen maar je kunt natuurlijk altijd zelf, meerdere keren per jaar de trip ondernemen (www.explosion.nl). Veel plezier!

Come ride with Maarten