Clublid Michel Gijtenbeek (Mies) en zijn vriendin Pieta maken er een gewoonte van om in april en september voor een vriendenclubje een Ardennen(motor)weekend te organiseren dus ook in 2006 deden ze dat met de kleine toevoeging van een selectie uit het CB1000/1300clubledenbestand. Dat maakte de organisatie voor hen niet omslachtiger dan gebruikelijk en het clubbestuur had de zorg voor de aanmeldingen en –betalingen op zich genomen dus dat verliep goed.

Het weekend bestond uit drie dagen, vrijdag heen, zaterdag ter plaatse en zondag voor de terugreis. Zo gezegd zo gedaan dus vrijdagochtend vertrok ik met een-vriendin-voor-dat-weekend op pad naar een wegrestaurant in Budel (regio Maastricht) waar we als eersten aankwamen. Dat leek niet verkeerd want ik had nog niet ontbeten dus een uitsmijtertje ging er wel in. Toen we die op hadden arriveerde de grote groep uit de regio Amsterdam en bleek er een complete koffietafel-met-gebak gereserveerd te zijn door Pieta & Mies, de perfecte organisatie was al vlot merkbaar………….

Na een uurtje kennismaken (de vriendenclub van Mies & Pieta bleek meer clubleden te bevatten die dus sowieso deel uitmaakten van het gezelschap) en kletsen met elkaar gingen we in een groep van zo’n 15 motorrijders (m/v) met 2 bijrijdsters op pad naar het hotel dat net over de grens met Luxemburg lag. We startten op de snelweg maar na een tankstop heb ik eigenlijk weinig tot geen snelweg meer gezien en waren alle kenmerken van een geslaagde motortoertocht aanwezig, mooie omgeving, prettig weer en een leuke club rijders. Wel is het zaak om met zo’n grote groep bij elkaar te blijven en dat bleek niet geheel geslaagd op ca. ¾ van de route dus we lasten een tussenstop “langs de weg” in. Vond ik niet erg, een beetje genieten van de zon en de benen strekken was best welkom. Ergens onderweg troffen we nog een Belgisch stel aan die ook tot de genodigden behoorden maar die op eigen kracht zouden komen, zal je toch zien dat we ze “en route” tegen het lijf reden. Rond 18:30-19:00 uur arriveerde we in het hotel en daar bleken de “verdwaalden” al op eigen kracht te zijn aangekomen, we waren weer compleet! Er was een garagebox voorhanden waar grofweg 2/3 van de motoren in kon, de rest kon overnachten op het parkeerterrein achter het hotel. Het hotel was geboekt incl. diner en ontbijt dus de keuken kon aan de bak voor zo’n 20 hongerlappen (m/v)………….

De avond (en de avonden er na!) brachten we door op het terras van het hotel waar het met die 20 man (m/v) wel vol maar ozo gezellig was. De hotelkamers waren prima met een balkon, mooi uitzicht (hoewel niet veel van gezien van beiden) en eigen badkamers, het was beslist geen behelpen.

Zaterdagochtend het ontbijtbuffet en toen arriveerde Enrico, ons Belgische clublid die de vrijdag niet vrij kon maken. Hij was mooi op tijd voor een bak koffie en daarna ontstonden 2 groepen, de eerste had een wat langere toertocht gepland maar enkelen besloten het iets rustiger aan te doen qua kilometers en wat meer in de regio te vertoeven want ook daar was zat te zien en te doen. Ik zat bij de laatste groep en we hebben oa. heerlijk een uurtje bij een mooie waterval op een terras gezeten. Ook hebben we het circuit van Spa Franchorchamps nog even aangedaan maar wat daar te beleven was die dag bleek onduidelijk maar toch kostbaar qua entreeprijs dus dat hebben we links laten liggen. Wederom diner in het hotel en weer het terras voor rest van de avond, wéér gezellig!

De zondag stapten we rond 10:00 uur op de motor voor een tocht door de regio met aansluitend de tocht huiswaarts die weer ongeveer tot aan de grens met Nederland binnendoor ging. De route bleek niet helemaal feilloos want we reden ons een paar keer klem op wat bospaadjes en hoewel dat best leuk rijden was is het toch lullig als de weg na een behoorlijk aantal kilometer cross-countryrijden dood blijkt te lopen op wegwerkzaamheden in-the-middle-of-nowhere en je dus hetzelfde stuk weer terug moet. Na een paar uur rijden zagen we een bord waaruit bleek dat we toch al gauw 5 km. van het hotel waren verwijderd……………..

We hadden een tussenstop in (effe) Beffe met heerlijke appeltaart en zeg maar een “eindstop” waar we gezamenlijk nog zouden eten om daarna afscheid te nemen omdat in NL al gauw de wegen zouden scheiden voor velen. Daar bleek dat de pot van €.50,- pp. exact leeg was dus dat was een zeer betaalbaar weekend gebleken waarin het ons aan niets ontbrak, dat bedrag was voor 3 dagen en 2 avonden drank en eten en ik heb veel duurdere weekends met minder vermaak meegemaakt!

Zondagavond vriendin thuisgebracht en daarna de CB1300 met ruim 1000 km extra op de klok sinds vrijdagochtend dus ik had het wel een beetje gehad met m’n houten kont! Voor 2007 denk ik dat ik het bij vrijdag heen en zondag terug ga houden en me de zaterdag lekker een beetje in de regio ga vermaken, dit jaar valt het gelijk met de F1 op Spa, wellicht naar de training & kwalificatie?

Pieta & Mies, nogmaals bedankt voor de per-fecte organisatie, ook voor september 2007 hebben jullie je organisatietalent weer aangeboden dus eens zien wie er dit jaar mee gaan, ik kan het een ieder aanraden die van motorrijden en gezelligheid houdt!

Come ride with Mies & Pieta, groeten van Maarten!