Verslag van weekendje Limburg dat een zondagje Twente werd dd. 5 juni 2016

Opnieuw hadden we in 2016 een plannetje om een zaterdag en zondag te gaan toeren naar en door Limburg. Er hadden zich 5 personen aangemeld hiervoor; Rob A., Ronald van E., kersvers clublid Hans K., Arjen H. en ondergetekende (voorzitter). Maar zoals wel vaker bleken de weersvoorspellingen roet in het eten te gooien, in elk geval voor de zaterdag. Arjen was inmiddels geveld door een keelontsteking dus de eerste uitvaller hadden we al. Gelukkig kon het hotel gratis geannuleerd worden tot 24 uur voor vertrek dus het weekend zou vervallen. Ronald van E. had gezellig een ander hotel geboekt enkele straten verderop en kon niet meer annuleren. Hij is uiteindelijk zaterdag zelf wel naar Limburg gegaan en de regen bleek redelijk mee te vallen, mazzel voor Ronald.

Hans K. uit Enschede kwam na het annuleren met het voorstel om op zondag bij hem thuis te verzamelen, dan zou het wèl mooi weer worden. Eea. is nog per e-mail bekend gemaakt onder de leden en Hendrik T. wilde toen ook aanhaken voor deze dagtrip. Ronald vond het in zijn eentje in Limburg toch minder gezellig en zou zondagochtend vanuit Valkenburg ook omhoog rijden. Pool vdB. woont ook in Enschede maar kwam net terug van een fietsvakantie in Frankrijk en zou niet meerijden. Wel is hij nog even op de koffie gekomen bij Hans, dat was immers in dezelfde stad. De ontvangst was hartelijk en goed verzorgd met broodjes, koffie en (Limburgse!) vlaai, nogmaals dank aan de familie K. te Enschede.

Na de koffie zijn we vertrokken met Hans en zoon Martijn achterop. We zaten al vlot in Duitsland maar omdat de meesten al 200+ km hadden gereden die dag hebben we voornamelijk door Twente gereden. Tussenstopje in Tubbergen en toen weer door. We namen nog een pontje over de IJssel waar het water èrg hoog stond, kort daarna via de IJsseldijk kwam het eindpunt bij een terras in Wijhe waar we al eens eerder zijn gestopt met de club, zie https://www.superfour.nl/2009/04/d-o-g-rit-egbert-o/

Daarvandaan hadden de westerlingen opnieuw 200+ km te rijden naar huis dus het was mooi geweest voor de dag. Zelf kwam ik met een kleine 570 km meer op de teller dan bij vertrek die ochtend.

Zo zie je maar hoe een gepland weekendje met overnachting in Limburg kan wijzigen naar een dagtripje in Twente, zò flexibel zijn we bij deze club.

Tot een volgende clubrit,

 

Maarten Kraan

Voorzitter Honda CB1000/1300club NL