Verslag door Coen Lens

Het was prachtig weer, ik heb mijn CB 1300 “Bull” van stal gehaald om 09:00 uur. Wel nog even wat gepoetst want hij glom niet overal.

Op naar café  De Wiekslag in De Wijk, ligt bij Meppel in de buurt. 147 km verderop lag het café, ik was de eerste maar nog geen 15 minuten later kwam de “uitzetter” en gastheer Egbert met een CB1300 wit/rood. Tijdens een goed gesprek met Egbert en broer Jacob kwam de rest binnen rijden. Ook Guus met zijn X4, beetje een Muscle bike.

Gaat niet te veel namen noemen maar Carmen en Jacob namen de fotografie voor hun rekening om het te vereeuwigen. Het was gezellig en een prachtig zonnetje scheen op ons bolletje. Ook al bleven er een paar met hun jas aan zitten. Maarten nam wat te eten en Arjen en Jacobs namen ook nog wat te bikken. We moesten voor vertrek nog op Arthur wachten. Hij had zich verslapen maar wilde de rit wel meerijden. 11 motoren, waarvan 1 een Yam FJR, een CBR en de Honda CB900 van Arjen. En Frits met zijn vorige type 1300 (red.: SC40), die met het grote motorblok (wat een verschil met de nieuwe  typen) zou wachten bij de pont over de IJssel. Wat onze motor totaal op 12 brengt. We vertokken bij café de Wiekslag om ca. 11:30 uur.

Start your engines! Egbert bracht ons door een mooi stukje Holland; IJhorst, Dalfsen en Heino. De pont over de IJssel kost 1 Euro pp. maar dit werd uit de clubkas betaald.

We stopten op de IJsseldijk bij eet tapperij Bijsterbosch met uitzicht over de weilanden en de IJssel. Goed eten daar, alleen de zon was achter de wolken verdwenen.. maar de gezelligheid bleef. Na de lunch eerst een stukje IJsseldijk, een lekker slingerdijkie, Olst en Terwolde deden we aan.  Stukje richting Vaassen, in Teuge naar Twello. Boerenland, met prachtig gelegen “huisjes” bijna 100 km later het einddoel Beekbergen inrit CR Mendel, Stoomlocomotieven. Daar ben ik nog nooit geweest. Even op mijn verlanglijstje zetten. Grote parkeerplaats waar onze motoren mooi op een rij stonden maar zo niet opvielen. Maarten verplaatste de X4 van Guus nog even om de rij te voltooien. Want hij had ‘m achter de motor van Maarten gezet. Het was inmiddels 17:00 uur geworden en de zon begon er weer door te komen. Daar nog wat gedronken (bediening door een gezellige dame) en vervolgens gingen we weer huiswaarts. Ik ben nog even een stukje door Het Gelderse Landschap gereden voordat ik de A28 weer opzocht.

Kwam thuis deed het contact van Bull uit, pakte een sigaar en ging nog even in de tuin zitten.

Weer een prachtige dag gehad, toch wel een goede opkomst, mooie rit, ik was nog nooit door dit stukje Nederland geweest, Egbert en Jacob bedankt. Was om even na 18:30 uur thuis.

Dit was het dan, nu eerst de sigaar op roken en dan nog even naar de F1 van China kijken. Ha ha ha het werd in de regen verreden. Toch wel spectaculair zo een regenbuitje.

See you wen I see you. Met een Big Hug van Coen en Bull.