Verslag van de voorzitter van bezoek NuBo motoren en Wil Hartogmuseum met toertocht 20 april 2008:

Dit clubevenement stond eigenlijk gepland voor 6 april maar vanwege de uitermate slechte weersvoorspellingen voor die dag hadden we hem verzet naar vandaag. Achteraf bleek 6 april een fantastisch mooie dag te zijn dus wederom is de onbetrouwbaarheid van de weermannen (m/v) aangetoond.

Zoals gebruikelijk hadden zich, ondanks mijn oproep daarvoor maar een handjevol mensen aangemeld dus het was maar weer afwachten wie er zouden verschijnen.

Maar dat beloofde wel wat voor vandaag, 20 april. De week er voor was mooi, de zaterdag ook maar die dag begon het (bij mij) aan het eind van de dag wel flink te regenen. Balen maar alles wat toen viel zou de zondag er na niet meer vallen! Toen ik zondagochtend wakker werd was het niet direct zonnig maar gelukkig wel droog. Rond 09:30 uur kreeg ik per SMS van Maarten uit Avenhorn (NH) de melding dat het ook daar goed weer was, wel bewolkt maar droog……….. Clubevenementen staan of vallen immers met het weer.
Dus met een positieve inslag de CB1300 naar buiten gereden en toen brak er zelfs al een zonnetje door! Voor mij ca. 45 min later na ook nog even getankt te hebben kwam ik op de eerste verzamelplek aan thv. Leidschendam. Arjen H. kwam daar 10 tellen voor mij aan en Jacques was er al eventjes. Samen even gekletst en genoten van het steeds mooiere weer en terwijl ik de organisatrice Carmen Blaauboer aan de lijn had kwam Guus ook aanrijden met zijn X4. Ook op locatie bleek het nog steeds droog en wij beloofden het zonnetje “mee te nemen” op weg daar naar toe. Een Duitse vrachtwagenchauffeur brabbelde nog wat over zijn Hayabusa en Vmax waar hij al 2 jaar niet meer op gereden had en ging toen zijn waterkannetje vullen op het tankstation.

Een uurtje later reden we Hippolytushoef binnen en al gauw doken we in een verzameling klassieke motoren die rond de kerk stonden opgesteld en door een spreker werden voorgesteld. Echter op de plek waar wij stonden was een aardige verzameling clubmotoren voorhanden. Diverse CB1000’s, 1300’s en wat ander spul van intro’s en een ex-lid, in totaal waren we met 17 motoren. De spreker bij het klassiekerevenement was Gerard Numeijer en die zou tevens onze gastheer zijn op zijn bedrijf NuBo motoren aldaar. In zijn werkplaats annex museum deelde hij zijn levensverhaal met ons temidden van zijn lievelingetjes zoals een Norton Manx-racer waar hij met enige regelmaat de klassiekerraces mee onveilig maakt. Heel kort kwam het nieuwste clublid Jan uit Den Helder nog even langs op zijn CB1300 want hij had nog wat andere dingen te doen. Jan heeft overigens ook een hele fraaie CBX die op CB1000-benen staat (voorvork, achterbrug en wielen). Gerard bedankt voor de ontvangst, je verhaal, de catering en alles wat dies meer zij.

Rond 15:00 uur verlieten we Hippolytushoef en via een toertochtje van 1 tot 1,5 uur door het mooie Noord Hollandse landschap kwamen we aan bij het Wil Hartogmuseum. Eea. bleek in een deel van een boederij te staan die (nog even?) eigendom was van de voormalige voorzitter van de Wil Hartog fanclub. De toekomst van het museum is wat onzeker want de boerderij staat te koop. Het viel ons sowieso al op dat er erg veel huizen en boerderijen te koop stonden onderweg door het landschap, zou er iets aan de hand zijn?
We wandelden door het museum en hoorden het (levens)verhaal van Wil Hartog uit de mond van een van de mensen die de legende levend houden. En dat terwijl Wil Hartog ook gewoon nog rondstapt maar het motorracen reeds in 1981 vaarwel had gezegd. Maar pas na 13 keer NL kampioen te zijn geweest in diverse zoniet alle klassen. In het museum staat een fraai gerestaureerde TT-racer die ooit tgv. vuurwerk  was afgebrand, een deel van de verbrande en verkoolde onderdelen maakt ook deel uit van de tentoonstelling. Als goed voorzitter heb ik iets in het gastenboek geschreven en een donatie gedaan uit naam van de club, ze draaien tenslotte voor 100% op giften en sponsors, samen met de inzet van vrijwilligers.
Mensen van het Wil Hartogmuseum bedankt voor de ontvangst en het verhaal rond Wil Hartog.

Bij het museum nam de “afdeling Groningen” afscheid en zij gingen alvast over de Afsluitdijk. Nog wat mensen besloten naar huis te gaan en 7 mensen bleven over voor een hapje eten in Restaurant Bonte Paard in Abbekerk. Na de maaltijd afscheid genomen en met een voldaan gevoel van het eten en de geslaagde dag huiswaarts gereden. Ruim anderhalf uur later stapte ik 450 km “armer” maar een leuke herinnering “rijker” m’n huis binnen.

Carmen bedankt voor WEER een geslaagde meeting in Noord Holland, tot de volgende keer!

Come ride & sunshine with Maarten