Als ik dit schrijf is het maart, bijna april 2008 maar ik was er nog niet eerder aan toegekomen om een verslagje te schrijven over de op-een-na-laatste meeting van 2007 en wel op 9 september. Eigenlijk was het een zgn. “gastoptreden” want de basis was een bezoek aan de Open NL kampioenschappen (ONK) trial in de Europoort (havengebied van Rotterdam) en aansluitend een toertochtje in dezelfde contreien.

De opkomst was niet wild, nu doen we nooit aan aanmelden vooraf maar doorgaans heb ik wel een idee van wie ik kan verwachten. Oké, van 2 of 3 wist ik het en daar leek het ook bij te blijven. Ik was bijtijds op de verzamelplaats bij de McD. in Vlaardingen (thuiswedstrijd) maar had voor de ontvangst niet mijn CB1300 maar een minibike meegenomen (zie foto’s). Ik had dat ding pas en omdat we zo dicht bij mijn huis verzamelden durfde ik het wel aan om na het verzamelen voorop te rijden met dat miniding om thuis mijn CB op te halen.

Toen ik aankwam stond er al wel een beetje achteraf een CBR1000F die ik niet kende. Op een paar meter afstand parkeerde ik mijn 110 cc Honda Monkey-kloon uit China, zei goedemorgen en wachtte op dat wat komen zou onder het “genot” van een EggMcmuffin en een bakkie thee. De CBRrijder had verder ook niks in de gaten en dacht hooguit dat die grote vent wel een erg klein fietsje bij zich had?

Even later kwamen de eerste rijders, Arjen H. vanuit Den Haag op mijn ex-CB1000 en ex-lid Andre & Meanda uit Anna Paulowna op zijn X11 en haar CB1. Andre had vòòr de X11 ook een CB1000 en was toen clublid tot een onhandige manoeuvre van een automobilistE een einde maakte aan zijn CB1000. En tot op de dag van vandaag heeft Andre nog last van zijn knie……………..

Toen bleek dat de CBRrijder de broer van Andre was en hij zou aanhaken voor deze dag. Daarmee was het gezelschap compleet en aanvaardden we de reis via mijn huis voor de CB1300 naar de Europoort. Dat was een half uurtje rijden en hemelsbreed nog dichterbij maar er zit wat water in de vorm van de Nieuwe Waterweg tussen Vlaardingen en de Europoort dus dan moet je wat omrijden voor een tunnel, brug of pont.

Tot voor het opzetten van deze meeting had ik geen idee van het bestaan van dit trialparcours midden in het havengebied en daar heb ik zelfs een tijdje in de buurt gewerkt. In gesprek met de organisator bleek ook dat ze het bewust een beetje stil houden. Ze zitten er met toestemming of worden min of meer gedoogd dus ze willen geen crossers en andere herrieschoppers op hun terrein, daarvoor hebben we en grotere locatie op de Maasvlakte, ver van alles waar ze overlast aan kunnen veroorzaken. We hebben een aardig tijdje rondgewandeld op deze locatie waar jong en oud, nationaal en internationaal (ONK!), prof en amateur, licht en zwaarder qua cc’s maar altijd ranke motoren vreedzaam door elkaar heen hun rondjes reden, Oké, de profs hadden een ander parcours binnen het parcours via de grotere uitdagingen. Uiteindelijk ging het allemaal door elkaar heen maar toch georganiseerd en goed. Bekijk de foto’s voor een indruk.

Na de trial zijn we vertrokken voor een toertochtje dat ons richting de Zuid-Hollandse eilanden voerde, een eiland verder had ons in Zeeland gebracht maar we hielden het bij ZH. Voordeel van zo’n klein groepje is dat het tempo wat hoger ligt dus de rit verliep vlot. We zagen mooie landschappen met schapen (leek NH wel!), boerderijen en water, veel water…………..

Uiteindelijk streken we neer op een terras midden in Zuidland. Bij het voorrijden van deze rit was ik samen met Arjen H. al op dit terras beland waardoor we een mooi eindpunt hadden gevonden.

Buiten in het waterige maar mooie zonnetje (hele dag droog geweest!) lekker wat gedronken toen we unaniem besloten om ter plaatse ook maar een hapje te eten. Het terras bleek bij een toch bovengemiddeld restaurant te behoren dus de kaart was niet misselijk, zowel qua keuze als qua prijs. Met een groter gezelschap kun je dat niet maken maar nu konden we vlot overleggen of we dat deden of toch friet aan de overzijde zouden halen. We hebben genoten van de diverse gangen en hoewel het, volgens zijn zeggen, voor het eerst was in zijn carrière als ober haalden we bijna allemaal wel 1 of 2 loodhagelkorrels uit de kwartels die we als hoofdgerecht hadden. Maar lekker waren ze, hagel of geen hagel! Omdat ik nog een verjaardag had in de buurt (Brielle) ben ik voor het dessert vertrokken met de afspraak dat er niet gevochten zou worden voor mijn nagerecht.

Al met al een geslaagde en gezellige dag met goed weer, trial was leuk, tochtje verliep goed, terras en eten was lekker. Alleen jammer van de zeer lage opkomst, 2 leden, 1 ex-lid en 2 intro’s………….

Come ride & trial with Maarten