Ik ben via Fast Eddy naar Lisse gereden op deze zonnige zondag. Zo fast was Eddy niet, we moesten zijn CB1000 aanduwen, ik denk een accu probleem. Om 11.00 waren we aanwezig bij het Laverdamuseum in Lisse, Eric en Sylvia waren er ook al. Grote schuur met bijna alle modellen door de jaren heen. Wat ik wel mooi vond was die zescilinder V motor (hoe meer zuigers hoe mooier!) maar ook de Laverda 750 had wel wat, heeft wel wat weg van de eerste Honda 750Four. Ik zag in Oostenrijk nog een prachtige Honda CBX als nieuw maar we hebben het nu over Laverda….. Goed ik zag wat “Honda” onderdelen op de Laverda’s, een welbekende tellerpartij en zo.

Eigenaar Cor vertelde ons nog over de levensloop van het merk, duidelijk een uit de hand gelopen hobby. Hij was er nog een paar aan het opknappen, zag ik door een deur van zijn werkplaats onder het genot van een bakje koffie. Er was ook nog een andere club aanwezig, de Suzuki SVclub, duidelijk met meer leden aanwezig dan wij.

Prachtig weer op zijn Italiaans. We vertrokken rond 1 uur van het museum voor de uitgezette toer. De opkomst was zeer klein, 6 personen Arjen H., Ed, Eric, Maarten, Sylvia en ik. Waarvan dus 2 met de CB1000 en 2 met de CB1300, het bestuur was aanwezig zal ik maar zeggen. Parkeerplaats linksaf, Italiaanse warmte en het Hollandse landschap op een prachtige motor; wat wil je nog meer. Via Zilk richting Aerdenhout, stukje Zandvoort, Overveen. Nog even wat gegeten in het pannenkoekenhuis op het topje van Bloemendaal en de uitkijkpost nog even beklommen. De sluizen van IJmuiden ook nog even over geweest. Via de Zeeburgertunnel, Velsenbroek, Spaarndam nog aangedaan en toen werd het donker boven ons, geen Italiaans klimaat meer.

Het toertochtje wat ik uitgezet had met Ed hebben we niet helemaal uitgereden. ij Haarlemmerlieden was het al half 5 en het werd (big) bewolkt. e besloten te stoppen, Maarten vertelde na een telefoontje naar huis dat het in Vlaardingen al regende. Ook ik naar huis, het was maar 20 kilometer. Was net 10 minuten thuis of het begon te regenen. Bull maar meteen in zijn hutje gezet en vast een nachtkusje gegeven. Ze had haar best weer gedaan. Plofte op de bank, gestopt met de sigaren, flesje water en dacht. Toch wel een gezellige dag, weinig clubbers aanwezig. Jammer op zo een georganiseerde dag. Laverda, en een uitgezet toertje. Niet mijn motormerk maar het was wel even interessant om te zien. Tot de volgende meeting. Hoop dat de opkomst dan wat BIGGER is.

Groetjes van Coen & Bull
Let the good times roll.