Zoals bekend hebben we in 2007 flink uitgepakt met 2 meetings per maand waarbij we 1x per maand zelf iets organiseren en 1x ergens aanschuiven als “gast”, al dan niet op uitnodiging……….. 😉 29 April 2007 was het zover, ons eerste gastoptreden, deze keer op uitnodiging en wel van Andre de Boer die bestuurslid is van de Honda Bold’Orclub (www.boldorclub.nl ) en als je zijn eigen site bekijkt (www.cb1100r.nl ) begrijp je meteen dat we hier met een liefhebber in hart en nieren van doen hebben. Hij is overigens voor een CB1100-special project nog op zoek naar een CB1000 voorvork dus als iemand iets heeft of weet?

Ik had met 1e jaars clublid Arjen uit Den Haag afgesproken bij de 1e benzinepomp voorbij Gouda en met Ed, Coen en Ted bij de 1e benzinepomp voorbij Driebergen dus we zouden met de gehele delegatie van de CB1000/1300club in huis vallen. Kort voor deze meeting was de verzamelplek in Wolfheze verruild voor zo’n hotel-met-kakatoe-op-het-dak bij afrit 25 van de A12 bij Arnhem (nooit begrepen waarom er geen VALK op het dak staat, ze heten toch geen “van der Kakatoe”?) en daar was het verzamelen tussen 10:00 en 11:00 uur.

Nu hadden we al WEKEN mooi weer achter de rug en ook de voorspellingen waren niet mis, zomers weer voor zover je durfde dromen dus deze meeting MOEST slagen qua opkomst etc. Ca. 2 weken van tevoren heb ik alle clubleden nog per e-mail herinnerd aan deze meeting en zelfs met het nadrukkelijke verzoek om even te laten weten of je wel/niet/misschien kwam reageerden maar een handjevol leden dus het was koffiedik kijken wie er zouden komen. De mensen van de Bold’Orclub hadden nl. een lunchstop gepland en dan is het handig als je een beetje weet waar je aan toe bent.

Maar ca. 2-3 dagen voor de meeting kreeg ik toch nog wat berichten van mensen die van plan waren te komen en de teller bleef steken op 4 leden (2x CB1000 en 2x CB1300) waarvan 1 met bijrijdster en onze vaste intro (Kawa-Ted). Aangekomen in Arnhem stond er een GROTE rij Bold’Ors op het parkeerterrein! Er waren een dikke 20 CB’s 750, 900 of 1100 op komen dagen (deze club heeft ca. 100 leden) die ook nog wat aanhang met andere motoren hadden meegebracht dus het was gezellig druk! Ook stond er een onbekende gele CB1000 en een evenmin bekende CB1300 van het vorige type in de rij met motoren. De 2 clubs samen + intro’s betekende dus zo’n 30 motoren en dat is altijd weer een hele toer om bijeen te houden maar na een bak koffie gingen we een poging wagen. Na 500 m. een tankstop waar NIEMAND gebruik van maakte (die pompeigenaar dacht met die 30 motoren z’n dagomzet te vertienvoudigen maar iedereen reed door!) en toen de Veluwe op. Wat stoplichten maakte het lastig om de ploeg bijeen te houden maar het ging verbazingwekkend goed en we kwamen al snel op fraaie doorgaande weggetjes door een mooie omgeving. Ik heb heel wat mooie huizen en boerderijen gezien, bossen en gras, schapen en koeien en vooral zon, VEEL ZON! Maar met een temperatuur van zo’n 22 graden was het per-fect motorweer! Na een tocht van zo’n 75 km stopten we bij een Golden Tuliphotel voor de lunch. Het uitzicht vanaf het terras van het hooggelegen hotel waar we zaten was ronduit fantastisch met een lager gelegen rivier en een weids groen landschap……..

Na de lunch maakten we ons op voor een tweede tocht door de Betuwe richting Nijmegen maar die is iets ingekort vanwege de beperkte snelheid van zo’n grote groep. Het duurt LANG eer dat iedereen z’n helm op heeft, handschoenen aan, motor gestart etc. Iets dat eigenlijk maar 1 minuut hoeft te duren lijkt dan ineens een half uur te kosten……………. We eindigden op een terras in Elst, daar hebben we wat gedronken en van daaruit was het ieder voor zich. In kleine aantallen dropen de mensen af en zo gingen Arjen en ik ook huiswaarts. Tot aan Gorinchem over de snelweg en vandaar over Schoonhoven lekker binnendoor over de N-wegen om de dag lekker af te sluiten. In Vlaardingen nog wat gegeten en toen is Arjen doorgereden naar zijn huis in Den Haag.

Per e-mail al snel positieve reacties ontvangen van de Bold’Orclub en ik kon ze alleen maar gelijk geven, het was een fantastisch geslaagde dag en een gemiste kans voor hen die niet zijn gekomen!

Come ride with de Bold’Orclub en Maarten.