Er zijn van die dagen dat alles meezit. Het was lange tijd slecht weer maar de voorspellingen voor deze zondag waren al een paar dagen goed. Het zag er dus naar uit dat we de toertocht konden gaan rijden. Na 2x de “Pannenkoekenrit” van Arjen H. te hebben geannuleerd zou het dan vandaag toch gaan gebeuren, drie maal is inderdaad scheepsrecht blijkbaar.

Bij het opstaan was de lucht boven Vlaardingen al redelijk blauw met wat wolken die geen naam mochten hebben. We zouden vanaf 11:00 uur bij de McDonalds in Woerden verzamelen vandaag. Toen ik om 11:05 uur aankwam stond er al een rijtje CB’s dus het enthousiasme was duidelijk aanwezig. Uiteindelijk stonden er 13 motoren en 14 personen, kersvers clublid Johan had zijn vriendin meegenomen als duopassagier, zij was de enige dame vandaag. Zijn zwager Jan was er ook bij, zij waren beiden deze week net clublid geworden dus ze konden direct meerijden.

De toertocht bracht ons via leuke slingerdijkjes naar het Eiland van Maurik en het weer was nog steeds prima. Niet echt warm maar met een graad of 17 prima te doen op de motor. In Maurik hadden we de tussenstop bij een pannenkoekenrestaurant. Danny had zijn zomerjack aan en vond het wat frisjes, hij bestelde dan ook steeds weer een warme chocomel. Hier moesten we wel wat geduld tonen voordat de bestelling kwam maar de pannenkoeken waren het wachten waard.

Met gevulde magen gingen we anderhalf uur later binnendoor richting Nieuwpoort, opnieuw een leuke route met een voor ons welbekend eindpunt. Het terras van eetcafé De Dam middenin Nieuwpoort is een populaire pleisterplaats voor oa. motorrijders en fietsers en ook wij hadden het al eerder bezocht. Het was er rond 16:30 uur niet druk meer dus op een gegeven moment hadden we het terras voor onszelf. Na een laatste rondje drank namen we afscheid en ging iedereen in kleinere groepjes of alleen verschillende kanten op huiswaarts. Zelf was ik weer volgetankt tegen 18:00 uur weer thuis en bij deze een dankwoord aan Arjen H. voor de leuke rit.