De hele week waren de voorspellingen slecht voor deze zondag en inderdaad bleek het flink te regenen op zondagochtend…..tenminste ten noorden van de streep Maastricht-Amersfoort-Amsterdam. Koningsroute dus afgelast, maar ten zuiden van de eerder genoemde streep was het droog met een waterig zonnetje waarop de suggestie kwam om eind van de ochtend bij de Mc-Donalds in Vlaardingen te verzamelen en vanaf daar Zeeland in te duiken. Een klein groepje was enthousiast en de daad werd bij het woord gevoegd.

Half twaalf verzameld bij de Mc-Donalds en een uurtje later vertrokken richting Kerkwerve in Zeeland. Dankzij de kronkelroutefunctie op de Tomtom van onze voorzitter hebben we toch weer een aantal leuke dijken en binnenwegen gezien in Zeeland, die voor de meesten onder ons nog onbekend waren. In Kerkwerve aangekomen hebben we ons tegoed gedaan aan wat Zeeuwse versnaperingen (lees: vis). Na een uurtje in de zon weer op de fietsen geklommen en binnendoor richting Willemstad gereden. In Willemstad een kleine pitstop gemaakt, waar clublid Jan voorstelde het laatste stuk richting Barendrecht voor te rijden. En geloof mij, met Jan voorop gaat het gas erop……..

Alles bij elkaar was het, voor een geïmproviseerd tochtje, een meer dan geslaagde zondag. En de Koningsroute, ach die rijden we op een ander moment dit jaar nog wel een keer.