VERSLAG VAN DE CLUBMEETING IN AVENHORN 19 JULI 2009

Als je iets organiseert, heb je een plan A en veelal een plan B voor het geval A niet haalbaar blijkt. Sommigen onder ons zorgen ook nog eens voor een plan C, je weet maar nooit. In het geval van het clubevenement georganiseerd door M.S. bleek er zelfs een plan D te zijn:
A. stap op de motor en rijd naar Avenhorn voor koffie met koek, een toertochtje en een kleine bbq
B. identiek aan A, maar de toertocht wordt vanwege de weersomstandigheden vervangen door het kijken naar de Moto GP op groot scherm, gevolgd door een kleine bbq
C. identiek aan B, maar men komt per auto naar Avenhorn
D. identiek aan A, ongeacht het weer (lees: motorrijden in de regen en een kleine bbq)
Ten aanzien van plan A t/m C zou voorzitter Maarten Kraan zondagmorgen om 9.30 uur de knoop doorhakken. Plan D werd direct door hem afgeschoten onder het motto “als voorzitter van de CB1000/ 1300 club vertegenwoordig ik alle leden en dus wordt plan D hierbij unaniem afgewezen” (leuk geprobeerd, Arjen H.).
Geheel tegen de traditie in werden de weersvoorspellingen deze keer niet serieus genomen, maar legde Maarten Kraan ons lot in handen van de Buienradar. De vooruitzichten bleken dusdanig positief, dat gekozen werd voor plan A: start de CB’s! Arjen en ik reden via een leuke route naar Avenhorn, een klein halfuur bij ons vandaan. Daar aangekomen werd het al snel een gezellige boel op M.S.’s oprit, bijna iedereen arriveerde tegelijk. De motoren vertoonden weer eens een grote diversiteit: bij onze Big One’s, die van M.S. en de Suzuki TL1000S van zijn broer, voegden zich de CB1300 van Coen, Kawa Z1300 van Maarten Kraan, CB900 van Arjen H., CB1000 van Ed, Yamaha FZ1 van Eric en de Bandit 600 van Silvia. Verder dan die oprit kwamen we in eerste instantie niet, een prima plek voor de eerste goede gesprekken. Deze gingen verder in M.S.’s werkplaats en bij de koffie met heerlijke door E. gebakken Luikse wafels met kersen en slagroom. Een uitstekende basis voor een toertochtje door de omgeving van Avenhorn. Zoals gezegd, ligt Avenhorn een halfuurtje van Anna Paulowna, maar het ligt centraal, je kunt er alle kanten op.
Na een tankstop, deze keer niet voor de X4 van Guus maar voor de FZ1 van Eric, leidde M.S. ons richting Spierdijk, Spanbroek, Opmeer, de Weere, Winkel, Barsingerhorn richting… Anna Paulowna. Met elke afslag kwamen we dichterbij huis. Anna Paulowna 10 km, 6 km…. gelukkig raakte Maarten in Barsingerhorn de weg kwijt, bleek tijdens een korte stop voor het leegstaande pand van Droog Motoren. En reden we vanaf dat moment verder in zuidelijke richting via Haringhuizen, de Moerbeek, Nieuwe Niedorp, Aartswoud, in de richting van Medemblik. De groep viel uit elkaar door de wegom-legging vanwege de kermis in Lambertschaag en hergroepeerde in Opperdoes.
Een kwartier¬tje later werd de oprit van M. & E. weer ingenomen door de tweewielers, aangevuld met de motoren van hun vrienden. Ed en M.S. bogen zich over mijn CB die sinds de Frieslandrit niet meer van de 82.300 kilometer af wilde komen: kapotte kilometerteller. Het defect werd gevonden, maar kon helaas niet ter plekke worden gerepareerd (dit is op vrijdag 24/7 gebeurd, inclusief een paar andere dingen, waarvoor zeer veel dank, Ed!).
De veranda werd inmiddels ingericht als barbecuerestaurant en M.S. stak de Weber aan, waarna allerlei heerlijke vleesjes langskwamen. Hij stak ook iets anders aan, met haarlak deze keer: zijn “kanon” waarmee hij argeloze voorbijgangers de schrik van hun leven bezorgde. En plastic ballen gevuld met water…
Rond 20.00 uur besloten meerdere mensen op te stappen en de thuisreis te aanvaarden. De weergoden waren ons gunstig gezind geweest, die regenwolken zijn waarschijnlijk gewoon weggewaaid. Maar je moet de goden niet verzoeken, dus op naar huis.
E. & M.S., van deze plek nogmaals hartelijk dank voor de ontvangst, koffie, wafels en barbe-cue. Bovendien weten wij dankzij M.S. hoe we van Avenhorn naar huis moeten rijden: voor de derde keer vandaag zagen we Spierdijk, Spanbroek, Winkel…. aan ons voorbijglijden. Ik wil hierbij alvast een oproep doen aan Oscar en Tinie uit de Beemster, die dit jaar de CBBQ organiseren: we zijn het met jullie eens dat de Kop van Noord-Holland prachtig is (daarom wonen we er al ons hele leven), maar graag een toertochtje in zuidelijke richtingen!

Carmen & Arjen Blaauboer