De afgelopen dagen was er al druk heen en weer gemaild en gebeld over de weersvoorspellingen van het KNMI voor deze dag en de “kans op” en de hoeveelheid neerslag nam met het uur toe! Inmiddels weten we dat zoiets de doodsteek is voor een meeting (van de CB1000-club) en hoewel het jammer is kan ik  me er in vinden want ik wil zelf ook niet in de regen rijden……….. Het zij zo.

Dus toen ik zo rond 10:00 uur voor het eerst naar buiten keek, de grijze lucht aanschouwde en het getik van de regen op het dak hoorde hoefde ik niet lang na te denken, dàt wordt met de auto naar de “poetsdag 2006”! Om 11:05 uur, een bèètje voorzitter komt iets te laat, stapte ik binnen en direct  al zag ik toercommissie Coen en redacteur Ed al zitten met hun eerste bakkie koffie, zij waren er ook net. Wist ik al want ik had mijn auto vlakbij die van hun geparkeerd…….. Hun AUTO welteverstaan.

Nou, daar zat dan het bijna voltallige bestuur, zonder CB1000! Maar het was wel gezellig en we zaten tussen de motoren. En wat je op zo’n dag met slecht weer al helemaal niet verwacht gebeurt dan ook nog, ons Belgische lid en Big One’r van het eerste uur Enrico stapte zomaar binnen samen met zijn vrouw. Oké, ook hij was met de auto gekomen èn moest toch al die dag in het Rotterdamse zijn voor wat boodschappen en familiebezoek maar toch, ook hij was eventjes present op deze “poetsdag” die geen “poetsdag” mocht zijn…………….

Ook stapte ex-lid, waarom ex ben ik nog vergeten te vragen, Marc nog even binnen want die had wat CB1000-onderdelen gekocht van Ed en de overhandiging daarvan vond ook vandaag plaats. Al met al was het best gezellig en we zouden bijna vergeten waarvoor we gekomen waren toen we ineens een rood-witte CB1000 voorlangs de motorzaak zagen rijden! Hij reed rond het pand en naar het achterterrein, waarschijnlijk op zoek naar die “hordes” CB1000 met poetsende berijders die hij dus nergens zag maar je begrijpt inmiddels

waarom. De paar leden die er nog waren trokken een sprintje door de motorzaak, via de werkplaats naar buiten om toch in elk geval die ene CB1000 eventjes te begroeten. Het was clublid Erik uit ‘sGravezande die sowieso al een doorrijder is (gelukkig in de winter meer op zijn Pan European) en dus niet schrok van een beetje regen. Gelukkig hebben we dus toch nog een CB1000 op de gevoelige (digitale) plaat vast kunnen leggen die dag. Na een half uurtje kletsen is Erik weer vertrokken en hebben wij elders nog even een sateetje gegeten. Daarna nog even terug naar Motoport Rotterdam voor Ed z’n auto en een laatste controle op CB1000’s die er nog steeds niet waren. Om 14:00 uur konden we dus unaniem beslissen dat er geen animo was voor een tourtocht en hebben deze “poetsdag” beëindigd, de man van Motoport bedankt voor de gastvrijheid en zijn we vertrokken.

Inmiddels was de lucht een stuk lichter, brak er een zonnetje door en de rest van de dag en de zondag was het perfect zonnig weer, zo zie je maar………………………. Je krijgt wat je verdient.

Bedankt voor de opkomst, tot de volgende gelegenheid, groetjes van jullie voorzitter Maarten.

Ps.: we hebben buiten nog een andere CB1000 gefotografeerd maar dat bleek een CBF1000 te zijn, ook leuk…