Kwam met de auto want voor de zoveelste keer op de poetsdag was het slecht weer. Ed en Eric waren reeds aanwezig met hun CBees, we hadden de beschikking over de garage compleet met wasstraatcabine. Motoport, nog bedankt hiervoor. Effe over 11.00 uur kwam ik binnen lopen. Altijd gesprekstof aanwezig na zo een winterperiode. Enkhuizer Menno kwam ietwat vochtig binnen rollen met zijn Big 1000. Had nog geen meeting meegemaakt. Zijn fiets de meest standaard van allemaal, lijkt dus veel op mijn CB. Half 12 was het inmiddels.

Uit Rotterdam kwam om 12.45 uur nog een Erik met zijn CB. Kweet niet meer hoe de motor er uit zag. (geen notitie) Het leek buiten wat droger te worden. Er werd zoals de dag al heet,  toch gewassen en gepoetst, nat waren de motoren al. Hielp af en toe wel even mee, had mijn motor niet meegenomen. Daarvan baalde Bully wel dat hij niet mee mocht. Hoop dat als ik haar nodig heb ze wel start. Zij heeft niet zo een hekel aan regen als ik.  Daarna kan ze dan weer lekker gewassen worden door mij.  Af en toe gingen er wat CBers naar de koffiecorner, waar je ook broodjes en geloof zelf een uitsmijter kan bestellen.

Vlak voor 1 uur een fel oranje exemplaar. Deze had verleden jaar toch een ander kleurtje?. Maar volgend gaat hij hem misschien alweer een andere kleur geven. Wel een mooi stuurkuipie erop en zo een poepschep noem ik het maar, als voorbeeld onder het blok.

Weer 20 minuten later nog 2 Bigs uit Purmerend en Heerhugowaard. Wat een gebabbel in de box. Grote winterse verhalen. 13.40 daar was ie, onze voorzitter Maarten met zijn vrouw Marjolein toch maar met de auto gekomen. Arthur onze web-man twijfelde nog om te komen. Volgens mij was het hier toen wel al droog.  Om 2 uur toch  8  Honda CB 1000 en 1 1300 aanwezig. Ben vergeten te vragen hoe die 1300 rijdt. Hoorde nog zeggen dat de tank een beetje CBX stijl is.

Kan ik het mee eens zijn.. Wat vandaag opviel was de verscheidenheid aan diverse soorten knipperlichten van groot tot heel klein of kwam dit omdat de motoren BIG waren.Arthur en Hans kwamen ook nog niet geheel droog aan. Hans had een aparte helm. Kan zo in de volgende film van Star wars gebruikt worden. En hij reed weer op ¨zacht¨ rubber  10 1000CC (lees 10 stuks) en 1 1300CC aanwezig. De top van vandaag.We besloten niet te gaan vergaderen.

Ed weet wat zo een dag  inhoud, hij poetste en poetste, ging hem maar even helpen. Ook al glomie al groots. Diverse motoren zijn er gewassen. Ondanks het slechte weer. Maar in den middag was het toch maar mooi droog. Hierdoor vertrokken er al een paar, inclusief de 1300. Mooi geluidje uit de devildemper en het was inmiddels al  14.35. Langzaam druppeltje iedereen af. Ook Oscar onze BBBQchef dit jaar ,  Zo rond vier uur vertrokken de laatste. Arthur,  Hans,  Eric, Ed, Marjolein, Maarten en ikzelf.

Reed naar huis met afentoe de ruiterwissers aan, plofte buiten op mijn tuinbank stak een Big Sigar op. Toch wat frisjes maar kreeg het warm door te denken aan dit verslag en deze dag.. Die weer geslaagd was.   Blies wat rook uit, zal ik toch maar de 1300 kopen, hij is toch wel mooi hey!

A Big Hug

Coen